Trstená (23.-26.8.2021)

Na konci letných prázdnin 2021 sme sa vybrali na štvordňový výlet do Trstenej. Miesto konania výletu bolo staronové. V rodnom dome Mons. Viktora Trstenského v Trstenej sme boli ubytovaní už počas výletu v roku 2019.

Výlet bol však v mnohom odlišný od toho spred dvoch rokov. Účastníci výletu sa takmer úplne vymenili, z vtedajšej zostavy šiel tohto roku iba Šimon Regrut. To znamenalo, že sme navštívili niektoré atrakcie, kde sme boli pred dvoma rokmi. V utorok sme sa boli dosýta "vyskákať" v Námestove (Kinderland, Jump zóna) a popoludní sme sa podujali na plavbu loďou po Oravskej priehrade. Počas vyhliadkovej plavby sme navštívili Slanický ostrov umenia, na ktorom sme mali polhodinovú prestávku.

Nechýbali ani nové miesta a zážitky. V stredu sa upršané počasie umúdrilo a vyrazili sme na túru do Roháčov. Viacerí účastníci výletu boli v tejto časti Západných Tatier po prvýkrát. Vybrali sme si okružnú trasu, východiskovým bodom bola autobusová zastávka v ústí Roháčskej doliny. Na rázcestí Adamcuľa sme odbočili k Roháčskemu vodopádu a Roháčskym plesám. Hoci na celom Slovensku bol krásny slnečný deň, vo vysokých nadmorských výškach sme sa dostali do oblakov. Zhruba od 1600 mn.m. bol teda náš výhľad veľmi obmedzený, zúžil sa len na niekoľko desiatok metrov. Od Roháčskych plies sme zostupovali smerom k Ťatliakovej chate a z chaty nasledoval už len krátky záverečný "výklus" po asfaltovej ceste až späť k autobusovej zastávke.

Ako každý rok, aj počas týchto prázdnin bol výlet časom, kedy sme mohli utužiť priateľstvá, dozrievať v duchovnom živote, odpočinúť si, načerpať síl do nového školského roka a tiež sa skvele zabaviť pri obľúbenej kartovej hre Bang.

Počas všetkých štyroch dní sme navštívili farský kostol sv. Martina v Trstenej, kde účastníci výletu vzorne miništrovali. Za to si vyslúžili poďakovanie pána dekana Juraja Spuchľáka. Zároveň chceme aj my poďakovať pánovi dekanovi za to, že pri svätých omšiach dostali možnosť slúžiť pri oltári aj Podolínčania. Istotne sa aj na budúci rok vyberieme spoznávať ďalšie zákutia Slovenska počas piateho ročníka nášho letného výletu.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky