Trstená (22.-25.7.2019)

Keďže výlet počas prázdnin 2018 sa riadne vydaril, mnohí sa už v jeho závere pýtali: "A kam pôjdeme na budúci rok?" Vtedy som ešte nepoznal odpoveď, ale počas roka sa vyprofilovala vhodná cieľová destinácia v podobe oravského mesta Trstená.

Výber padol na Oravu, kde som počas svojho seminárskeho štúdia spoznal viacero skvelých miest i ľudí. Výlet sa stal skutočnosťou na konci júla 2019. Ubytovaní sme boli v rodnom dome slávneho trstenského rodáka, Mons. Viktora Trstenského, pápežského preláta (*1908, +2006). Dom spravujú školské sestry sv. Františka. Čo z tohto výletu najviac utvelo v našej pamäti? Iste skvelý dvojnásobný bowling v Trstenej, pár krokov od miesta ubytovania. Taktiež putovanie na vrch Grapa nad obcou Klin, kde sa nachádza socha Ježiša Krista s rozopätými rukami. Kvôli smojej podobnosti so známou sochou v Rio de Janeiro býva miesto prezývané "Rio de Klin."

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky